Кабелът на запалителната свещ е електрически кабел, който предава напрежение

Благодарение на изключително високо напрежение (35000 волта), която минава през него, трябва да отговарят на определени предпазни мерки преди работа. Това напрежение не трябва да неконтролируемо да повлияе на други контингенти. В допълнение, ние трябва да се избягва на всяка цена електростатични заряди. бобината е свързан с запалителната свещ, докато дистрибуторът все още трябва да бъдат свързани. Ето защо, не само на кабелите, но и компонентите на системата за запалване и връзките трябва да са в отлично състояние.

Съпротивлението може да противодейства на изхвърляните, а допълнителна изолация работи срещу предаването на напрежението. кабела на запалителната свещ е изолиран с дебел слой от силикон. Този материал е непроводим, се нагрява само трудно и е много стабилна. Съпротивлението се постига благодарение на сърцевина на кабела, който е отговорен и за пренос на електроенергия. Човек трябва да вземе предвид и дължината на кабела, тъй като по-голяма е количеството на използвания материал, толкова по-голям ще бъде съпротивата. Като се има предвид ефикасността и безопасността на стоманата и въглеродът, алтернатива на тези два материала рядко се счита. Спонтанният запалването и всякакви къси съединения могат да бъдат избегнати благодарение на силикон покритие (винаги, че това не показва признаци на износване). От съображения за сигурност, всички кабели трябва да бъдат осигурени със специални знаци, които свидетелстват за неговото качество. A кабел, който не разполага с този знак, обикновено е по-ниско качество, никога не е била тествана и, най-често от времето, идва от съмнителни производители репутация. Някои шофьори предпочитат да купуват такива кабели, поради тяхната ниска цена.

Въпреки това, всеки път, когато използвате наши продукти със съмнително качество, това може да доведе несметен щети. Тези кабели се използват в различни области под капака, поради което не са успели да се държат неизправност на някои жизнено важни устройства. Модерен Една кола е рядко се нуждае от подмяна на кабела на запалителната свещ, защото свещите се предлагат с техните бобини за запалване, което означава, че няма нужда от дистрибутора. В нашия онлайн магазин ще намерите богата гама от резервни части (например страна на тялото, рамената на чистачките, система за централно заключване и т.н.) В продължение на много марки автомобили.

Вашият коментар

(*) Required, Your email will not be published