Сезонът е важен

Най-успешният избор за всеки сезон са обувките от естествен материал, които ще позволят на кожата на краката ви да дишат и няма да пречат на естествения топлообмен. Препоръчваме обувки, изработени от естествена кожа, nubuck, велур, текстил.

Най-новият материал, между другото, е модерен този сезон. Обувки от изкуствена кожа могат да бъдат опасни за здравето, особено за летни обувки: под влияние на температурата различните химически съставки на този материал (например багрила) започват да взаимодействат с кожата на краката. В допълнение, обувките от изкуствена кожа не позволяват въздухът да преминава през краката. В резултат на това можете да „печелите“ обрив на пелена или гъбични заболявания.

Ако все пак се купуват обувки, изработени от изкуствени материали, уверете се, че най-малко лигавицата на обувката е направена от кожа или текстил – за здраве, на първо място, важно материал, който се свързва пряко крака. Обърнете внимание и на материала, от който е изработена вътрешната подметка.
В идеалния случай тя трябва да абсорбира миризми, да премахва влагата, да убива бактериите – добре, ако стелката е напоена със специално антибактериално съединение. Не забравяйте, че естествените материали, за разлика от изкуствените, износват и в крайна сметка приемат формата на крака. Между другото, при горещо време краката леко се надуват, имайте предвид това, ако си купите летни обувки.

Вашият коментар

(*) Required, Your email will not be published