Следователно ролята на охладителя в този контекст не е подценена

Управлението на автомобил би било невъзможно при липса на гориво, двигателно масло и охлаждаща вода. При дефектния охладител двигателят не може да запази работната си температура и е вероятно да се повреди напълно след няколко минути. Освен малкото изключения от второстепенно значение, всички автомобили са оборудвани с водно охлаждане, подпомогнато от елементи с въздушно охлаждане. Някои спортни автомобили също са оборудвани с допълнителни охладители за масло, които имат за задача да поддържат водата на радиатора, тъй като много силните двигатели се нагряват силно поради високите скорости. В този случай и двата радиатора са проектирани по същия начин.

Охлаждането се осъществява чрез топлообменника. Охлаждащата течност се транспортира посредством верига, съдържаща двигателя и радиатора. За да достигне до радиатора, той трябва да преминава през значителна гама от многобройни тръби. По този начин става възможно чрез преминаването на огромно количество охлаждаща течност, охлаждана от околния въздух, която е в контакт с отделните тръби. Това води до още по-бързо преминаване на охлаждащата верига. В резултат на това водата във вътрешността на двигателя остава за много по-кратки периоди от време, като по този начин не се прегрява. Въпреки това ситуацията може да стане критична, ако количеството вода е недостатъчно или ако е в движение по време на особено слънчев ден. Отсъствието на вода се причинява в повечето случаи от повреда на уплътненията или от дефекти в ставите.

Повредата може да удари маркуча, радиатора или водната помпа. Тъй като двигателят е произвел нагрятата вода, налягането е започнало, където местата могат да бъдат намерени лесно. Въпреки това директните загуби от охладителя са по-трудни за забелязване. В нашия онлайн магазин ще намерите богата гама от резервни части намерени (напр пролетта, амортисьорите подкрепа, генератор, хидравлични филтри, ремъци, вратовръзка прът и т.н.) В продължение на много марки автомобили.

Вашият коментар

(*) Required, Your email will not be published