Вижте като модни аксесоари: Тенденции през есента

Камбаните вече не са функционални предмети, не можем дори да гледаме часовника за известно време, но ние седяхме на тях всяка сутрин. Красивите часовници с грандиозна гривна се превърнаха в моден аксесоар заедно с чанти, слънчеви очила и бижута. Когато ги избират, те не разчитат по-често на техническите характеристики, а на стила на облеклото и модните тенденции на сезона. Какво ще бъде от значение тази есен?

1. Футуризмът
Дизайнерите провъзгласиха – бъдещето е дошло. Един от най-популярните тенденции в дизайна на часовниците – футуризъм във всичките му форми: от използването на високотехнологични материали за производство на тялото, за довършителни работи с модерни електроника за създаването на „пълнеж“. Невероятна архитектура часовник прилича на космически кораб или стари предмети, изглежда, че тези аксесоари идват от бъдещето на филм, и това е истината: дизайна на много от моделите изработени от художници, които работят за филмовата индустрия.

2. Минимализъм
За разлика от домашната фантастика, стилистите ни предлагат минималистичен часовник. Тези лаконични форми, обикновени въжета, подредени, опростяват превключвателите с широко маркирано разделение вместо числа и често без тях. Миризмата на такива часовници в материали: естествена кожа, злато, сребро и, разбира се, точни и надеждни механизми.

Вашият коментар

(*) Required, Your email will not be published